Santé Zeeland

Santé Zeeland is een platform dat vernieuwing in de Zeeuwse Zorg wil aanjagen. Het platform organiseert zich in netwerkactiviteiten, zoals borrels, conferenties en een blog.

Goed leven: de innovatieve toekomst van Zeeuws-Vlaanderen?

08 maart 2013

Een paar dagen geleden zat ik samen met een groot aantal zorginstellingen rond de vraag hoe innovatieve technologie hen kan helpen hun werkprocessen efficiënter en beter in te richten. Een groot deel van het gesprek draaide om de vraag op basis van welke visie je gaat innoveren. Wat zijn je kernwaarden? Wat zijn je doelgroepen? Wat wil je bereiken? Dit geldt voor instellingen, maar juist ook in de samenwerkingsprojecten. Innovatie vraagt om verandering, in de eigen processen, maar ook in de wijze waarop wordt samengewerkt. En daar kan het gaan schuren en pijn doen. Vanwege de financiën, of vanwege de verandering van de eigen positie. Maar dat kan geen reden om stil te blijven staan.

Hoe zo’n visie eruit ziet? In Zeeuws-Vlaanderen is onlangs een mooie poging gewaagd, met het plan ‘Goed leven’. Dit plan kan de basis van een mooi regionaal experiment, ook omdat belangrijke financiële regisseurs als zorgverzekeraar en gemeenten participeren. Voor een gezond Zeeuws-Vlaanderen, Santé!

Sluiten