Santé Zeeland

Santé Zeeland is een platform dat vernieuwing in de Zeeuwse Zorg wil aanjagen. Het platform organiseert zich in netwerkactiviteiten, zoals borrels, conferenties en een blog.

Zorg voor Cultuur (Film by the Sea 2013)

12 maart 2013

Vanmiddag was ik een van de gelukkige aanwezigen bij een bijzondere bijeenkomst van het partnernetwerk van Film by the Sea. Thema van deze middag was ‘Zorg voor Cultuur’. Een mooi thema met een aantal prachtige initiatieven. Eén daarvan wil ik er even uit lichten.

In samenwerking met Medisch Contact wordt een canon van 25 films opgesteld rond het thema Cure en Care. Deze films, ‘die iedere arts gezien moet hebben’, aldus Medisch Contact, zullen op het festival vertoond worden.

Henk Maassen van Medisch Contact legde uit dat het belang van deze canon schuilt in de kracht van het verhaal. Films vertellen verhalen die dichter bij kunnen komen dan beschouwingen over zorg en gezondheid. Verhalen zijn omvattender en maken een moeilijk thema als leven en dood op een nieuwe manier bespreekbaar.

Een waardevolle bijdrage vanuit culturele hoek! Het festival loopt van 13 tot 22 september 2013. Zet het alvast in je agenda. Voor een gezond Zeeland. Santé!

 

Arend Roos

Sluiten