Santé Zeeland

Santé Zeeland is een platform dat vernieuwing in de Zeeuwse Zorg wil aanjagen. Het platform organiseert zich in netwerkactiviteiten, zoals borrels, conferenties en een blog.

Ondernemers bereid tot samenwerking

14 maart 2013

Vrijdag 8 maart zijn Zeeuwse ondernemers met elkaar in gesprek gegaan over het ontwikkelen van een concept kamer/huis, de thuiszorgkamer van de toekomst. Hiermee willen zij Zeeuwen een kijkje in de keuken geven over hoe hun woning slim aangepast kan worden zodat zij comfortabel thuis kunnen blijven wonen, ook als er fysieke beperkingen zijn.

Het uitgangspunt wordt nadrukkelijk de wens van de Zeeuwse bewoner en niet de technische mogelijkheden die er zijn. Uiteraard zijn de ondernemers zelf ook toekomstige bewoners van de slimme woning, maar ook andere Zeeuwen zullen in een volgend stadium betrokken worden bij dit initiatief.   

Het was een bijeenkomst die positief geladen was en de bereidheid tot samenwerking en investeren was groot. Zowel bewoners van Zeeland als zorgaanbieders kunnen binnenkort op bezoek gaan bij de fysieke en virtuele tentoonstelling van de mogelijkheden van slimme oplossingen in huizen.

Mira Weber

Sluiten