Santé Zeeland

Santé Zeeland is een platform dat vernieuwing in de Zeeuwse Zorg wil aanjagen. Het platform organiseert zich in netwerkactiviteiten, zoals borrels, conferenties en een blog.

Lentelezing: Bloedvaten, hersenen en veroudering

11 april 2013

Op 17 april a.s. organiseert University College Roosevelt, samen met de Universiteit Utrecht, de PZC en het Koninklijk Zeeuws Genootschap der Wetenschappen een lentelezing. Prof. dr. Geert Jan Biessels , neuroloog aan de Universiteit Utrecht, spreekt over ‘Bloedvaten, hersenen en veroudering’.

Ouderdom komt met gebreken, maar gelukkig niet altijd. Cognitieve achteruitgang en dementie zijn een veel voorkomend probleem van de oude dag waar veel mensen beducht voor zijn. In de  laatste jaren is veel duidelijk geworden over hoe cognitieve achteruitgang tot stand komt. Er zijn meerdere oorzaken, waarvan vaatschade een belangrijke en veelvoorkomende is.

De lezing gaat in op de nieuwste inzichten in oorzaken van cognitief verval en dementie. Hoe kan je die onderzoeken? Wat betekenen ze voor de dagelijkse praktijk? Beschermen gezonde vaten tegen dementie? Wat zijn aanknopingspunten voor behandeling? Wat brengt de toekomst?

Datum en tijd: 17 april 19:30-21:00
Locatie: raadzaal oude Stadhuis, Markt Middelburg
Toegang: gratis, maar wel aanmelden via infodesk@ucr.nl  of telefonisch 0118-655500

Sluiten