Santé Zeeland

Santé Zeeland is een platform dat vernieuwing in de Zeeuwse Zorg wil aanjagen. Het platform organiseert zich in netwerkactiviteiten, zoals borrels, conferenties en een blog.

De toekomst van GEZONDHEID (1)

12 mei 2013

In de afgelopen vakantie heb ik De toekomst van GEZONDHEID van Adjiedj Bakas opnieuw gelezen. En evenals een aantal jaren terug was ik weer verrast door de scherpte van de analyses en inzichten van deze trendwatcher.

Het dominante thema van dit boek is de wijze waarop de maatschappij in de toekomst met gezondheid zal omgaan. Aan de hand van een aantal megatrends, zoals financiering, een nieuwe opvatting van solidariteit en de terugkeer van de dood, geeft Bakas wat mooie doorkijkjes naar de toekomst.

Ook aan de brede beweging die met Santé Zeeland ontstaat kunnen deze inzichten inspiratie en richting geven. Daarom zal ik de komende weken op deze plaats de verschillende megatrends de revue laten passeren. Uiteraard weer met het oog op de relevantie daarvan voor Zeeland, voor een gezond Zeeland. Santé!

Arend Roos

Sluiten