Santé Zeeland

Santé Zeeland is een platform dat vernieuwing in de Zeeuwse Zorg wil aanjagen. Het platform organiseert zich in netwerkactiviteiten, zoals borrels, conferenties en een blog.

De Zeeuwse Huiskamer biedt ruimte aan innovatieve zorg

14 augustus 2013

NV Economische Impuls Zeeland, DELTA NV en Stichting Innovatieve Zorg in Zeeland hebben hun samenwerking vastgelegd in de intentieovereenkomst, die zij op gisteren (dinsdag 13 augustus) tijdens de Zeeuwse zorgnetwerkborrel Santé Zeeland ondertekenden. Hierin verklaren zij het project De Zeeuwse Huiskamer te willen starten.
 

image

De Zeeuwse Huiskamer
De Zeeuwse Huiskamer wil innovaties rond wonen, zorg en welzijn stimuleren. In hiervoor ingerichte huiskamers, verspreid over heel Zeeland, brengen bewoners en ervaringsdeskundigen de (toekomstige) (zorg)behoeften in beeld, en zullen bedrijven, overheden, welzijns-, zorg- en kennisinstellingen innovatieve oplossingen en samenwerkingsverbanden in deze huiskamers ontwikkelen.
 
De partners
Impuls werkt samen met DELTA en IZ-Zeeland aan de opstart van het project. Impuls versterkt de Zeeuwse economie door innovatie en ondernemerschap te stimuleren. Dick ten Voorde, algemeen directeur, ondertekende de overeenkomst namens Impuls. ‘We zijn blij dat we met dit project een brug slaan tussen zorg, bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen.‘
IZ-Zeeland bundelt de krachten van zorgaanbieders om zorg in Zeeland te vernieuwen. Leen van Leersum, bestuursvoorzitter van IZ-Zeeland, ziet de kansen die De Zeeuwse Huiskamer Zeeland biedt. ‘Deze huiskamer zal zowel technische innovatie als sociale innovatie bespoedigen. Beide innovaties zijn nodig om de nodige zorg te kunnen blijven leveren.’
Ook Rob Frohn van de DELTA ziet toekomst in De Zeeuwse Huiskamer. DELTA wil vanuit zijn verbindende rol in Zeeland een bijdrage wil leveren aan toegankelijke en relevante oplossingen voor Zeeuwen. ‘Concreet werkt DELTA op dit moment samen met partners onder andere aan een online portaal, dat zorg op afstand in Zeeland faciliteert en stimuleert.’
 
Film by the Sea
Op maandag 16 september a.s. wordt de eerste Zeeuwse Huiskamer officieel geopend tijdens Film by the Sea. Het Care en Cure-paviljoen van dit filmfestival is de etalage van de woningen die straks opengaan.
 
Middelburg, 14 augustus 2013

Sluiten