Santé Zeeland

Santé Zeeland is een platform dat vernieuwing in de Zeeuwse Zorg wil aanjagen. Het platform organiseert zich in netwerkactiviteiten, zoals borrels, conferenties en een blog.

DementieEnDan

23 september 2013

Onlangs is de campagneweek DementieEnDan gestart. Een ‘multimediale campagne over onderzoek, zorg en kwaliteit van leven.’ Met het oog op deze week heeft Ireen van Ditshuyzen een treffend portret gemaakt van vijf mensen met dementie. Zij en hun omgeving worden gevolgd in hun omgang met deze ziekte.

Vorige week hadden wij met een aantal zorginstellingen en Zeeuwse gemeenten het voorrecht om een voorproefje van deze portretten te mogen zien bij Film by the Sea. De stilte in de zaal na het zien van deze documentaire was veelzeggend. Daarom van harte aanbevolen.

De documentaire is vanavond en morgenavond (23 en 24 september) te zien om 21h00 bij de AVRO op Nederland 2.

Link: http://www.dementieendan.nl/

Arend Roos

Sluiten