Santé Zeeland

Santé Zeeland is een platform dat vernieuwing in de Zeeuwse Zorg wil aanjagen. Het platform organiseert zich in netwerkactiviteiten, zoals borrels, conferenties en een blog.

Op weg naar de badstatus voor Domburg en Cadzand-Bad

02 december 2013

De badplaatsen Cadzand-Bad en Domburg willen in aanmerking komen voor een ‘Badstatus’, die voldoet aan de internationale criteria van de Duitse Heilbäder Verband en de European Spas Association (ESPA). Dit sluit aan bij het DNA van beide badplaatsen en de ‘Land in Zee’ positionering van de Provincie Zeeland.

Met het oog op de toekenning van deze status is de kwaliteit van zeewater, bodemproducten en de natuurlijke omgeving onderzocht. De heilzame werking dient wetenschappelijk te zijn aangetoond. Vanmiddag zullen de resultaten van het onderzoek hiernaar worden gepresenteerd.

Het zal ons niet verbazen als daaruit blijkt, wat wij natuurlijk al lang weten: Zeeland is vitaal, Zeeland maakt gezond: Santé!

Arend Roos

 

Sluiten