Santé Zeeland

Santé Zeeland is een platform dat vernieuwing in de Zeeuwse Zorg wil aanjagen. Het platform organiseert zich in netwerkactiviteiten, zoals borrels, conferenties en een blog.

Land in Zee: Het beloofde land?

27 januari 2014

De NHTV in Breda organiseerde vorige week een mooi congres over zorg en gezondheid in de toekomst. Deze hogeschool, die zelf geen zorgopleidingen heeft, stelde zichzelf de vraag hoe de verschillende academies kunnen bijdragen aan de grote veranderingen die dit domein staan te wachten. Geïnspireerd door futuroloog prof. Wim de Ridder, die een aantal brede maatschappelijke trends schetste, werd per deelonderwerp door gesproken en gediscussieerd. Deze bijeenkomsten waren georganiseerd rond thema’s als gaming, facility en logistiek.

Ik was uitgenodigd om de aftrap te geven in de sessie over ‘Toerisme, gezondheid en welbevinden’. Het werd een bijeenkomst met een Zeeuws tintje, aangezien twee van de sprekers na mij verbonden zijn aan het Kenniscentrum voor Kusttoerisme: Tomas Mainil en Peter Kruizinga. Eens te meer werd duidelijk welke prachtige randvoorwaarden onze provincie heeft om op het snijvlak van toerisme en gezondheid nieuwe concepten en producten te ontwikkelen: de omgeving is gezond en heilzaam; een groeiend aantal toeristen zoekt vakanties met duurzame vitaliteitswinst. Wanneer we dat slim aanpakken, kunnen welzijn en welvaart elkaar versterken – inderdaad: het ideaal van het beloofde land. Santé!

Middelburg
Arend Roos

Link: Prezi Land in Zee: het beloofde land?

 

Sluiten