Santé Zeeland

Santé Zeeland is een platform dat vernieuwing in de Zeeuwse Zorg wil aanjagen. Het platform organiseert zich in netwerkactiviteiten, zoals borrels, conferenties en een blog.

Presentatie van Gerda Andringa bij Santé Zeeland

11 februari 2014

De aanwezigen bij Santé Zeeland vandaag werden voor het trotseren van de kou en regen getrakteerd op een goede presentatie van Gerda Andringa, docent en onderzoeker bij University College Roosevelt. 

Een bewijs van de werking van medicijnen om geheugenklachten tegen te gaan of te stabiliseren is moeilijk aantoonbaar, integendeel onderzoeken laten zien dat deze werking minimaal is. Wél aantoonbaar is dat gezonde voeding, lichaamsbeweging en mentale prikkels door interactie met anderen verschillende chronische aandoeningen kan vertragen/uitstellen.

De vraag is of de dementie golf waarmee Zeeland bedreigd wordt een kabbelende golf is omdat mensen doordrongen raken van het feit dat een gezonde levensstijl hun meer gezonde jaren geeft of wordt het een tsunami van dementerende ouderen door de dubbele vergrijzing. Andringa gelooft in de kabbelende golf en benadrukt dat we beter van verzilvering kunnen praten dan van vergrijzing.

Daarom is UCR actief bij het opzetten van onderzoeken naar de levensstijl van ouderen. Hierbij wordt samenwerking gezocht met bedrijfsleven en zorgsector.

 

Kom (op de fiets) naar de Zeeuwse gezondheidsborrels en noteer de volgende data vast in de agenda:

  • 8 april 16:00-18:00
  • 10 juni 16:00-18:00
  • 12 augustus 16:00-18:00
  • 14 oktober 16:00-18:00
  • 9 december 16:00-18:00

Santé Zeeland biedt u daar een drankje en een hapje aan en we zullen volgende keer letten of vet en zoutgehalte.

Tot de volgende Santé,

Mira Weber

 

 

Sluiten