Santé Zeeland

Santé Zeeland is een platform dat vernieuwing in de Zeeuwse Zorg wil aanjagen. Het platform organiseert zich in netwerkactiviteiten, zoals borrels, conferenties en een blog.

Badstatus voor Zeeuwse kustplaatsen Cadzand-Bad en Domburg

20 maart 2014

De Zeeuwse kustplaatsen Cadzand-Bad en Domburg hebben vanaf woensdag 12 maart 2014 officieel het predicaat ‘heilzame badstatus’. De kwaliteit van het zeewater, het klimaat en de bodemproducten is onderzocht en heilzaam verklaard. Dat biedt kansen voor de toeristische sector.

De badplaatsen voldoen aan de internationale criteria van het Deutscher Heilbäder Verband en de European Spas Association (ESPA). Vertegenwoordigers van de ESPA hebben woensdg de status uitgereikt.

Het aangename milde klimaat maakt Zeeland geschikt voor toeristen van alle leeftijden en vormt een pré voor mensen die zoeken naar een plaats om gewicht te verliezen. De stabiele luchtvochtigheid in de regio is ideaal voor mensen met luchtwegproblemen. Heilzaam, magnesiumrijk zeewater is een uitstekend middel tegen psoriasis of andere huidproblemen. al met al genoeg reden om kuur- of therapeutische vakanties te ontwikkelen.

Niet alleen de omgeving van de kustplaatsen zijn onder de loep genomen. Ook streekproducten als zeekraal, lamsoor en schelpdieren zijn onderzocht. Die zijn niet alleen bij consumptie gezond, maar kunnen ook prima gebruikt worden als basis voor bijvoorbeeld cosmetica.

Dat wellness en vitaliteit grote potentie hebben in de Zeeuwse Delta bleek uit het Impuls-project ‘Vitaliteit-Wellness. Een zee van kansen’. De gemeenten Sluis en Veere springen hier samen met ondernemers op in.

Bekijk ook de reportage op Omroep Zeeland

Bron: www.impulszeeland.nl

Sluiten