Santé Zeeland

Santé Zeeland is een platform dat vernieuwing in de Zeeuwse Zorg wil aanjagen. Het platform organiseert zich in netwerkactiviteiten, zoals borrels, conferenties en een blog.

Onderzoek naar de MemorieSignaalTest komt op stoom

16 april 2014

Eerder heeft u op Santé Zeeland kunnen lezen over het innovatieproject de MemorieSignaalTest (MST).

Image

In een uniek samenwerkingsverband is de MST ingediend als zorginnovatie bij CZ Zorgkantoren. De komende maanden gaan er in
ieder geval 300 tests afgenomen worden in Zeeland om te onderzoeken of de MST (combinatie van de TYM en een fragiliteitsindex) een goed instrument is om in de thuissituatie en bij een bepaalde categorie van verzorgingshuisbewoners vroegtijdig geheugenproblemen te detecteren.

Inmiddels zit de vaart er in en is met bijna alle zorgaanbieders in Zeeland contact geweest over de uitvoering van de test. De reacties zijn enthousiast waarbij de eerste testers al zijn aangemeld.

Geïnteresseerden zijn welkom om van Gerda Andringa, onderzoeker van University College Roosevelt en Mira Weber, projectmanager van Economisch Impuls Zeeland nadere informatie te ontvangen over de inhoud van het onderzoek en de praktische uitvoering ervan.

De bijeenkomsten zijn voor allen die professioneel bij het onderwerp betrokken zijn toegankelijk; bestuurders, medewerkers in zorg en welzijn, huisartsen, gemeenten, overige geïnteresseerden.  Er is voldoende ruimte om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan. Aanmelden is niet nodig. We hopen u te ontmoeten:

Informatiebijeenkomst Walcheren

Woensdag 23 april 2014

17:00 – 18:30 uur

Grand Café Buitenrust

Buitenruststraat 221
4337 EP Middelburg

 

Informatiebijeenkomst Oosterschelde regio

Donderdag 24 april 2014

17:00 – 18:30 uur

Ter Weel

Joannaplantsoen 1

4462 AV Goes

 

Informatiebijeenkomst Zeeuws Vlaanderen

Woensdag  7 mei 2014

17:00 – 18:30 uur

SVRZ Maxima

Pattistpark 150
4542 HZ Terneuzen
We hopen u te mogen verwelkomen bij een van deze bijeenkomsten. Meer informatie kunt u vinden op de vandaag gelanceerde website van het project: www.memoriesignaaltest.nl, laatste nieuwtjes worden via Twitter van MST in Zeeland verspreid: @MSTgeheugentest

Mira Weber

Sluiten