Santé Zeeland

Santé Zeeland is een platform dat vernieuwing in de Zeeuwse Zorg wil aanjagen. Het platform organiseert zich in netwerkactiviteiten, zoals borrels, conferenties en een blog.

Surgo et Emergo, een innovatiekans

22 mei 2014

Wij zijn een zittend volk geworden. Werk, auto, computers: veel is ingericht op ons comfort, en we doen daarom veel zittend. Steeds meer onderzoeken tonen echter aan dat dit een enorme impact heeft op onze gezondheid. Mensen die meer dan 6 uur per dag zitten (en welke kantoorwerker doet dat niet?) hebben zo’n 40 procent grotere kans op vroegtijdig overlijden dan mensen die minder dan 3 uur zitten.

De vraag is hoe we hier een einde aan maken. Want zoals gezegd: we zijn gewend te zitten. Interieurs, werkplekken en scholen zijn erop ingericht. Maar als we hier onszelf collectief schade mee toebrengen, waarom zouden we dat dan niet anders doen? Een prachtkans voor werkgevers, onderwijsinstellingen en innovatoren om de handen ineen te slaan en collectief in actie te komen, of beter gezegd: In de benen. Surgo et Emergo: Voor een gezond Zeeland, Santé!

Zie ook deze reportage in Een Vandaag:

Arend Roos

Sluiten