Santé Zeeland

Santé Zeeland is een platform dat vernieuwing in de Zeeuwse Zorg wil aanjagen. Het platform organiseert zich in netwerkactiviteiten, zoals borrels, conferenties en een blog.

PZC-lezing Rudi Westendorp: Oud worden zonder het te zijn

01 september 2014

Hoogleraar ouderengeneeskunde Rudi Westendorp, auteur van het boek Oud worden zonder het te zijn, geeft vrijdag 19 september om 20.00 uur een PZC-lezing in de Kloveniersdoelen. Kaarten à €10,- zijn nu te bestellen

Oud is het nieuwe jong! De tijd dat gepensioneerden direct achter de geraniums belandden is voorbij. Tegenwoordig worden er lange reizen gemaakt, sportauto’s gespaard of gedanst bij de ouderensoos. De gemiddelde levensverwachting blijft toenemen, de eerste mens die 135 jaar oud wordt is nu al geboren.

Dat stelt althans professor Rudi Westendorp in zijn boek Oud worden zonder het te zijn. Maar kunnen we dat fysiek en maatschappelijk eigenlijk wel aan? Rudi Westendorp legt in zijn lezing uit waarom we ouder en ouder worden en hoe we dat lange leven de baas kunnen blijven.

Rudi Westendorp is hoogleraar ouderengeneeskunde in Leiden en directeur van Leyden Academy on Vitality and Ageing.

Sluiten