Santé Zeeland

Santé Zeeland is een platform dat vernieuwing in de Zeeuwse Zorg wil aanjagen. Het platform organiseert zich in netwerkactiviteiten, zoals borrels, conferenties en een blog.

Exponentiële geneeskunde

25 november 2014

Exponential Medicine, het is de naam van het congres van de Singularity University, dat geheel is gewijd aan de toekomst van de geneeskunde. Twee weken geleden vond de editie 2014 plaats. Een inspirerend congres met boeiende sprekers.

Op het web zijn verschillende verslagen te vinden. De website SingularityHUB heeft er verschillende artikelen over geplaatst. Zo is er een analyse van de hand van Jason Dorrier over de rol van data en hoe deze de medische praktijk zal gaan beïnvloeden.

De beschikbaarheid van grote hoeveelheden data zal artsen veel beter in staat stellen goed te diagnosticeren en een juiste behandeling te ontwikkelen. De verwachtingen zijn hooggespannen, terwijl tegelijkertijd nieuwe ethische dilemma’s opduiken. Lezenswaardig: http://singularityhub.com/2014/11/16/exponential-medicine-data-deluge-to-disrupt-healthcare-this-decade/

Santé!
Arend Roos

Sluiten