Santé Zeeland

Santé Zeeland is een platform dat vernieuwing in de Zeeuwse Zorg wil aanjagen. Het platform organiseert zich in netwerkactiviteiten, zoals borrels, conferenties en een blog.

Santé Zeeland over Social Design (9 december)

03 december 2014

Design en maatschappelijke uitdagingen. Dat is het thema van de volgende Santé Zeeland borrel.

Eerder schreef ik al op deze plaats over de nieuwe mogelijkheden die ontstaan als de werelden van design en gezondheid bij elkaar komen. In Zeeland staan veel organisaties voor een grote opgave. Het zorgbudget komt voor een deel bij gemeenten te liggen. Er zal minder beschikbaar zijn dan in voorgaande jaren. Om die reden maken ook zorgvragers zich zorgen. De media staan bol van de verhalen over kaalslag, verschraling en oprechte zorgen over de kwaliteit en kwantiteit van beschikbare (en vooral betaalbare) zorg in de komende jaren. Daar komt bij dat we in Zeeland nog onze eigen ziekhuiszorgen en -debatten hebben.

Tegen deze achtergrond is het de moeite waard om nu vanuit design de vraag te stellen hoe het systeem ontworpen is en of dat niet anders zou kunnen. Wat zijn onze kernwaarden? Wat willen we als samenleving, en vooral als regio met elkaar organiseren? Hoe kunnen we gezamenlijk vernieuwing stimuleren en gebruik maken van de denk- en innovatiekracht, die wel degelijk in Zeeland te vinden is?

Op 9 december a.s. zullen we dit proces gezamenlijk inzetten, tijdens de volgende Santé Zeeland borrel. Er zijn twee deskundige gidsen die hebben aangeboden ons in dit proces te helpen: Jeroen van Oyen (Widea) en  Femke IJsseldijk (Nieuwe Muze) zullen ons meenemen in een sessie, die open en interactief gaat worden.

Zorg dat je er bij bent! 9 december 16:00 in de Kloveniersdoelen te Middelburg.

Santé!
Arend Roos

Sluiten