Santé Zeeland

Santé Zeeland beweegt door Zeeland als een netwerk van professionals en geïnteresseerden die positief bijdragen aan de toekomst van de Zeeuwse zorgeconomie.

De Zeeuwse elementen voor een gezond en vitaal leven

02 februari 2015

GGD Zeeland heeft een proces in gang gezet om forse gezondheidswinst te boeken in onze provincie. De GGD wil dat gaan doen door het Blue Zones-gedachtengoed te verzeeuwsen. De Blue Zones-aanpak is er een die zich richt op een benadering door alle lagen en sectoren van de samenleving: overheden, onderwijs, werkgevers en andere partijen. Het begin is nu gemaakt door een aantal Zeeuwse gemeenten die de GGD de opdracht hebben gegeven om dit proces op te starten. Een prachtige kans voor onze regio. Een kans op gezondheidswinst, maar ook een kans om gezamenlijk een ontwikkelproces te starten, waarin niet alleen van boven naar beneden, maar ook in de andere richting gewerkt wordt.

Zie ook de korte uitleg van de Zeeuwse elementen onderstaand filmpje.

Sluiten