Santé Zeeland

Santé Zeeland is een platform dat vernieuwing in de Zeeuwse Zorg wil aanjagen. Het platform organiseert zich in netwerkactiviteiten, zoals borrels, conferenties en een blog.

Een virtuele zorgwereld

23 april 2015

Een van de technologieën die momenteel in rap tempo opkomt is virtual reality. Facebook’s Oculus Rift, de Hololens van Microsoft en de Google Cardboard… stuk voor stuk zijn het tools die onze verbeelding prikkelen en een nieuwe wereld openen: een virtuele wereld.

Naast de grote mogelijkheden voor gaming, ligt er ook een groot terrein open in de medische wereld: bijvoorbeeld in de GGZ, in opleidingen van chirurgen en de revalidatie. Het weblog smarthealth heeft een artikel gepubliceerd met een overzicht van een aantal mogelijke toepassingen. De moeite waard!

Link: De medische voordelen van een virtuele wereld

Sluiten