Santé Zeeland

Santé Zeeland is een platform dat vernieuwing in de Zeeuwse Zorg wil aanjagen. Het platform organiseert zich in netwerkactiviteiten, zoals borrels, conferenties en een blog.

Een Zeeuwse Huiskamer in Engeland

29 juni 2015

De ZeeuwROOMforLIFEse Huiskamer groeit verder, binnen èn buiten onze mooie provincie. Begin juli wordt in Folkestone (Kent, UK) een Zeeuwse Huiskamer geopend: the ROOMforLIFE. Sinds februari hebben wij samen met mensen van de Kent County Council en anderen uit the Garden of England het project opgebouwd. Vanaf juli zijn twee appartementen in Broadmeadow Registered Care Centre in Folkestone beschikbaar voor proefbewoning.

Net als in onze regio worstelen in Engeland verschillende organisaties ook met de vraag hoe zij moeten reageren op veranderende tijden, nieuwe onzekerheden, groeiende zorgvraag en afnemende budgetten. Het toepassen van de methode die binnZEEUWSEHUISKAMER5_3julien de Zeeuwse Huiskamer is ontwikkeld, helpt de Kent County Council om vanuit het perspectief van zijn  klanten/burgers/bewoners/patiënten nieuwe oplossingen te ontwikkelen.

De komende weken is het verhaal van onze samenwerking op twee plaatsen te beluisteren: Op 3 juli in het dorpshuis te Rilland. Anne Tidmarsh, directeur ouderenzorg van de Kent County Council, is daar een van de sprekers. Op 9 juli zijn we in Ashford, in Kent. De project manager van de Zeeuwse Huiskamer, Petra de Braal en ondergetekende zullen daar ook spreken.

Wil je je aanmelden voor een van de bijeenkomsten? Dat kan nog:

We hopen jullie op deze bijeenkomsten te kunnen begroeten!

Santé!
Arend Roos

Beide bijeenkomsten

Sluiten