Santé Zeeland

Santé Zeeland is een platform dat vernieuwing in de Zeeuwse Zorg wil aanjagen. Het platform organiseert zich in netwerkactiviteiten, zoals borrels, conferenties en een blog.

Ontbijten met Florence Nightingale

25 april 2016

De vrouw met de lantaarn

Het volgende Santé-ontbijt vindt plaats op 12 mei a.s. Deze dag is tevens de internationale dag van de verpleging. En dat kunnen we niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom worden verpleegkundigen nadrukkelijk uitgenodigd om er deze keer bij te zijn. Dit jaar hebben we de unieke kans ons ontbijt op te laten luisteren door de dame die aan de basis stond van de moderne verpleegkunde: Florence Nightingale.

12 mei is haar geboortedag en daarom de dag van de verpleging. Zij stond aan de basis van de moderne verpleegkunde. Voor mij persoonlijk is dat een van de weinige zaken die ik over Nightingale weet. Verder is zij voor mij een beetje een sprookjesfiguur. Maar wie was zij nu echt? Wat was haar betekenis voor verpleegkunde en gezondheidszorg?

Dit jaar hebben we de kans daarover meer te leren. Cindy van de Woestijne, Cindy van de Woestijneverpleegkundige bij Zorgstroom, schreef namelijk een boek over de lady with the lamp. Acht jaar heeft Cindy gewerkt aan deze historische roman, volgens Ronald Giphart ‘een meeslepend, gedetailleerd en zeer inzichtelijk verhaal’. De eerste druk van het boek verschijnt op 6 mei. Tijdens het Santé-onbijt zal Cindy aanwezig zijn en meer vertellen over Florence Nightingale en het boek. Een unieke kans voor u allen om een exemplaar van de eerste druk te bemachtigen.

Ik hoop u daarom allen op 12 mei te mogen begroeten! De bijeenkomst vindt plaats om 08:00u bij GGD Zeeland aan de Westwal in Goes. Graag wel even aanmelden (info@santezeeland.nl)

Santé!
Arend Roos

 

Sluiten