Santé Zeeland

Santé Zeeland is een platform dat vernieuwing in de Zeeuwse Zorg wil aanjagen. Het platform organiseert zich in netwerkactiviteiten, zoals borrels, conferenties en een blog.

Het belang van een kleinschalige aanpak

11 mei 2016

Sinds 2014 is de Zeeuwse Huiskamer aanwezig in het Zeeuwse. Een omgeving waar veel partijen in participeren die zich bezighouden met de vraag wat nodig is om mensen langer thuis te kunnen laten wonen: zorginstellingen, bedrijven, gemeenten, wooncorporaties en ook scholen.

De wijze waarop het onderwijs betrokken is, maakte het project tot een van de landelijke koplopers in het zogenaamde Zorgpact. Dit pact, onder aanvoering van Doekle Terpstra, is erop gericht om onderwijs en arbeidsmarkt beter op elkaar te laten aansluiten.

In dat kader is gisteren een interview gepubliceerd met projectleider Petra de Braal van de Zeeuwse Huiskamer. Petra, die de visie voor de Huiskamer ontwikkeld heeft, benadrukt het belang van klein beginnen. Wie niet het vermogen heeft naar het verhaal van een mens te luisteren en tot een echte ontmoeting te komen, zal in het algemeen niet eenvoudig kennis krijgen over wat mensen nodig hebben. De Zeeuwse Huiskamer begint bij het verhaal van mensen: “De vraag en het verhaal van mensen zijn uitgangspunt in onze aanpak. Ervaringsleren en uitwisselen van kennis en kunde is erg belangrijk.”

Lees op de website van het Zorgpact het interview met Petra

Sluiten