Santé Zeeland

Santé Zeeland is een platform dat vernieuwing in de Zeeuwse Zorg wil aanjagen. Het platform organiseert zich in netwerkactiviteiten, zoals borrels, conferenties en een blog.

Zorginnovatiewinkel opent deuren in Goes

05 november 2016

logo_2-1-e1457094718486Op 14 november aanstaande zal de Zorginnovatiewinkel een pop-up store openen in Goes. Aansluitend aan de opening vindt er een minisymposium plaats. Wij zullen daar ook aanwezig zijn en meer vertellen over Santé Zeeland en de Zeeuwse Huiskamer.

Hierbij de integrale tekst uit de uitnodiging:

Op maandag 14 november vindt om 16:00 uur de officiële en feestelijke opening plaats van de Zorginnovatiewinkel* in Goes aan de Korte Kerkstraat 15. Naast regionale politici geeft o.a. Erik Gerritsen, Secretaris-Generaal van het Ministerie van VWS deze dag het startschot voor de winkel. Graag nodigen wij jou uit om hierbij aanwezig te zijn.

Kennismaken met vernieuwing in de zorg

Meer aandacht voor eHealth, zorgvernieuwing en innovatie, dat is waar de Zorginnovatiewinkel voor staat. Na het succes in Den Haag, gaat de Zorginnovatiewinkel een half jaar on tour door Nederland en strijkt neer in Roosendaal, Assen, Goes, Utrecht en Maastricht. Een maand lang kunnen belangstellenden in een pop-up winkellocatie in het centrum van deze binnensteden kennismaken met vernieuwing in de zorg. Met de zorginnovatiewinkel wil de organisatie burgers, zorgverleners, sociale wijkteams en beleidsmakers bewust maken van de vele nieuwe mogelijkheden die er zijn en een beweging op gang brengen. Het biedt een podium voor allerhande zorginnovaties en vraagt hier aandacht voor.

Landelijk aandacht voor zorginnovatie en eHealth

Het initiatief is in samenwerking met het Huis van Morgen van het Care Innovation Center West-Brabant en wordt ondersteund door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Deze samenwerking maakt het mogelijk het concept te verduurzamen niet alleen lokaal, maar ook landelijk. Daarnaast sluit het goed aan bij de doelstellingen die het Ministerie van VWS zich de komende jaren heeft gesteld waarin het toegankelijk maken van zorginnovatie en eHealth belangrijke speerpunten zijn. De Zorginnovatiewinkel geeft daar concreet invulling aan en wordt daardoor ook vanuit het Ministerie van VWS ondersteund.

Mini-symposium zorginnovatie en eHealth

Aansluitend organiseren wij een mini-symposium over zorginnovatie en eHealth. We trappen af met een korte introductie op zorgvernieuwing en innovatie door Waldemar Hogerwaard. De rest van het programma en sprekers wordt binnenkort bekend gemaakt. Na afloop is er gelegenheid om na te praten met de sprekers en andere genodigden onder het genot van een hapje en een drankje.

Aanmelden opening 14 november 2016

Graag zien wij je op maandag 14 november in Goes. Deelname inclusief netwerkborrel is kosteloos. Schrijf je snel in en klik op de groene aanmeldbutton bovenaan deze pagina.

Met vriendelijke groet,

Het team van de Zorginnovatiewinkel en Huis van Morgen

* In de zorginnovatiewinkel is een doorlopende expo van zorginnovaties, worden diverse seminars, symposia en workshops georganiseerd, is er ruimte voor zorgverleners om elkaar te ontmoeten en werkafspraken te maken die samenwerking bevorderen én kunnen burgers hun ideeën voor zorginnovaties aandragen of informatie krijgen over bestaande innovaties.

 

Link: Aanmelden voor opening en minisymposium

Sluiten