Santé Zeeland

Santé Zeeland is een platform dat vernieuwing in de Zeeuwse Zorg wil aanjagen. Het platform organiseert zich in netwerkactiviteiten, zoals borrels, conferenties en een blog.

Netwerkborrel: Makelaars voor mantelzorgers

20 maart 2017

In de wereld van zorg en welzijn is de afgelopen jaren een nieuwe beroepsgroep ontstaan: de mantelzorgmakelaars. Wat een mantelzorger is, dat is bekend. Het specifieke van mantelzorg is dat je er niet voor kiest. Het overkomt je en je doet het. Tegelijkertijd is het niet eenvoudig om het goed te doen. Mantelzorgen wordt vaak als een last ervaren die moeilijk aan een ander over te dragen is. Toch zijn er veel regelingen die het leven van mantelzorgers kunnen verlichten. Je weet hier echter weinig van.

Een mantelzorgmakelaar is iemand die deze kennis bij mantelzorgers brengt. Iemand die kennis heeft van hulpmiddelen en regelingen. Op Walcheren is Manteling actief in de ondersteuning van mantelzorgers. Deze organisatie heeft twee mantelzorgmakelaars en bemiddelt ook bij de inzet van vrijwilligers. Tijdens de bijeenkomst zal Manteling een presentatie verzorgen.

Een andere organisatie die in deze wereld actief is, is de Zeeuwse mantelzorgmakelaars. Drie mantelzorgmakelaars sloegen recent de handen ineen en ondersteunen mantelzorgers. Zij richten zich bijvoorbeeld ook op werkgevers om mantelzorg voor medewerkers te kunnen faciliteren.

Tijdens onze netwerkborrel van 11 april aanstaande zullen beide organisaties zichzelf presenteren. Van harte welkom!

Sluiten