Santé Zeeland

Santé Zeeland is een platform dat vernieuwing in de Zeeuwse Zorg wil aanjagen. Het platform organiseert zich in netwerkactiviteiten, zoals borrels, conferenties en een blog.

Een praktijkroute naar de zorg

27 maart 2017

Dinsdag 14 maart 2017 brachten minister Bussemaker (OCW) en staatssecretaris Van Rijn (VWS) een bezoek aan Zorggroep Ter Weel in Goes. Hier vond de aftrap plaats van de Zeeuwse Praktijkroute Ouderenzorg, een initiatief van vijf ouderenzorgorganisaties en de onderwijsorganisaties Scalda en HZ University of Applied Sciences.

De ZPO is een praktijkgerichte opleiding verpleging en verzorging. De student werkt en leert in de praktijk en volgt daarbij het ritme van de cliënt. Het innovatieve van de opleiding bestaat eruit dat de student niet alleen les krijgt van docenten, maar ook leert van cliënten, professionals en medestudenten. Studenten van MBO en HBO leren daarbij samen in leergemeenschappen. Deze nieuwe opleiding brengt leerlingen van MBO en HBO, docenten, professionals en cliënten dichter bij elkaar, met als doel het leveren van de best passende zorg aan ouderen in Zeeland.

(bron: ViaZorg)

Op 6 juni staat deze Praktijkroute centraal in de Santé Zeeland-netwerkborrel. Monica Roose, directeur van ViaZorg, zal dan de presentatie verzorgen. De borrel vindt plaats bij Scalda in Goes. Meer info.

Meer over de praktijkroute op de website van Viazorg…

Sluiten