Santé Zeeland

Santé Zeeland is een platform dat vernieuwing in de Zeeuwse Zorg wil aanjagen. Het platform organiseert zich in netwerkactiviteiten, zoals borrels, conferenties en een blog.

Een kijkje in elkaars keuken

15 november 2018

De kenniskring eHealth brengt mensen en organisaties bij elkaar die willen ontwikkelen en kansen willen creëren door de inzet van digitale technologie.

Binnen deze kring wisselen we uit en proberen we elkaar te inspireren.
De deelnemers hebben echter behoefte om dit ook door andere vormen wat intensiever vorm te geven. Ook uit de pizza-sessies in de Oosterschelderegio bleek een brede behoefte aan nieuwe vormen voor het delen van kennis en elkaar inspireren, bijvoorbeeld door bij elkaar ‘in de keuken’ te kunnen kijken.

Daarom organiseert de kenniskring eHealth in het eerste kwartaal van 2019 een ‘open leer-carrousel’.

Collega’s uit verschillende organisaties en verschillende domeinen draaien een dagdeel mee in een innovatief project of voorziening bij een ander.
Het stelt deelnemers in staat om het project, innovatie of voorziening van dichtbij te ‘beleven’ èn te leren wat heeft geleid tot deze innovatie, de succesfactoren en de resultaten.

Doe jij mee?

Meedoen betekent concreet: jij stelt jouw organisatie open om 1-3 mensen een dagdeel mee te laten draaien en 1-3 collega’s van jouw organisatie gaan elders op bezoek. Een ‘open leer-carrousel’ dus, waarbij we vooral op zoek gaan naar de succesfactoren achter concrete innovaties.

In de maanden november en december kun je jezelf en collega’s aanmelden om mee te doen. Je kunt daarbij aangeven in welk soort innovatie of verandering je geïnteresseerd bent. Ook beschrijf je bij welke innovatie of project binnen jouw organisatie gasten welkom zijn om daarmee kennis te maken.  

In de maand januari matchen we de deelnemers en de projecten aan elkaar.

Het is vervolgens de bedoeling dat in februari en maart de deelnemers bij elkaar op bezoek gaan. Je maakt zelfstandig met elkaar afspraken welk dagdeel of welke dagdelen die bezoeken plaatsvinden en hoe het programma eruit ziet. Gebruik je eigen creativiteit om dit vorm te geven. Het kan betekenen dat je een dag ‘meedraait’, dat je wordt rondgeleid of dat er werksessies plaatsvinden.

In een gezamenlijke bijeenkomst in april komen alle deelnemers bij elkaar en halen we samen de leeroogst op, zodat iedereen daar profijt van kan hebben.

Meld je organisatie aan door het invullen van onderstaand inschrijfformulier. Vermeld daarin ook de namen van de collega’s die je een dagdeel bij anderen wilt laten kijken en de namen van de projecten/innovaties die je graag aan anderen wilt laten zien. Wij maken een match en brengen gast en gastheer/gastvrouw met elkaar in contact.

Voor vragen hierover of een toelichting neem contact op met een van ons:
Thijs Terlouw, SWVO (t.terlouw@swvo.nl06-27 97 89 20)
Arend Roos, Kenniskring eHealth (
ar@arendroos.nl06-53 27 91 89)

Meld je NU aan!

Sluiten