Santé Zeeland

Santé Zeeland is een platform dat vernieuwing in de Zeeuwse Zorg wil aanjagen. Het platform organiseert zich in netwerkactiviteiten, zoals borrels, conferenties en een blog.

Eigen regie en positieve gezondheid

26 september 2019 13:30

 

Gezondheid is niet alleen de afwezigheid van ziekte, het is veel meer dan dat. Mee kunnen bewegen met het leven, veerkrachtig zijn en zelf regie voeren, staan centraal in het model ‘Positieve Gezondheid’ van arts/onderzoeker Machteld Huber. In dit model wordt niet gezondheid gezien als doel, maar het leiden van een betekenisvol leven. Of anders gezegd: zelf zoveel mogelijk de regie voeren in het licht van de uitdagingen van het leven. Het model benoemt zes dimensies van gezondheid.

Deze dimensies geven inzicht in en richting aan het werken aan persoonlijke gezondheid. Tijdens deze workshop leer je meer over eigen regie, maak je kennis met het model en ga je hier ook praktisch mee aan de slag. Zo krijg je een hernieuwde kijk op jouw eigen gezondheid.

Wat gaan wij doen?
Wij starten met een uitleg over de betekenis van eigen regie en de relatie hiervan met het model van Huber. Vervolgens gaan wij in gesprek over wat ‘Positieve Gezondheid’ voor jou betekent. En ook: wat kan ‘Positieve Gezondheid’ in zorg, welzijn en samenleving betekenen?

Je gaat praktisch aan de slag met het recent ontwikkelde scorings-instrument en krijgt zo een hernieuwde kijk op jouw eigen gezondheid. Dit biedt aanknopingspunten om zelf verder mee aan de slag te gaan.

Duur training
Deze training duurt een dagdeel.

Voor wie
Deze training is voor iedereen die aan de slag wil met het thema positieve gezondheid.

Waar
Deze training geven wij in Goes.

 

Aanmelden
Aanmelden kan via de website van de Zorgbelang Academie.

Locatie:
  • Locatie:
    Zorgbelang
    Scottweg 29a
    Goes, 4462GS Nederland

Sluiten