Santé Zeeland

Santé Zeeland beweegt door Zeeland als een netwerk van professionals en geïnteresseerden die positief bijdragen aan de toekomst van de Zeeuwse zorgeconomie.

Netwerkborrel: Een dementievriendelijke samenleving

12 december 2017 15:30

Het aantal mensen met dementie groeit en steeds meer mensen met dementie blijven ook langer thuis wonen. Vooral in een regio als Zeeland waarin de veranderende bevolkingssamenstelling (vergrijzing, ontgroening en krimp) in alle facetten van de samenleving merkbaar is, zullen we in het leven van alledag steeds meer mensen met dementie tegen komen. Door verschillende oorzaken dreigen deze mensen het contact met de samenleving kwijt te raken. Lijd je aan dementie, dan verlies je regelvermogen en zelfstandigheid en raak je letterlijk en figuurlijk de weg kwijt.

Economische Impuls Zeeland, de Zeeuwse Huiskamer, HZ University of Applied Sciences en ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland werken vanuit verschillende invalshoeken samen aan het thema langer zelfstandig thuis wonen met dementie, onder de noemer Dementievriendelijk Zeeland.

De samenwerking vindt plaats binnen de Zeeuwse Huiskamer.

We gebruiken hierbij het model van de sociale theorie.

Doel hiervan is een beweging in gang te zetten naar een duurzame, dementievriendelijke samenleving waarin continue van elkaar wordt geleerd en waar die geleerde lessen worden gedeeld. Het interessante van die aanpak is dat deze ook toepasbaar is op andere maatschappelijke vraagstukken. Tijdens de bijeenkomst vertellen wij u daar graag meer over.

Meer informatie over het programma vindt u hier:

Uitnodiging Dementievriendelijke samenleving 12 dec 2017

Deelname is gratis. Aanmelden kan tot 7 december secretariaat@dezb.nl

 

Locatie:
  • Locatie:
    ZB Planbureau
    Kousteensedijk 7
    Middelburg

Sluiten